Helpen bij Gladiolenfestival

Gedurende twee weekends in augustus houdt Hermien haar Gladiolenfestival. Het eerste weekend helpen de leden van onze tuinclub haar en het tweede weekend trommelt Hermien vrienden en familie op. Zo verenigt ze twee voor haar waardevolle zaken.

Op 6 en 7 augustus waren dus de Groene Joffers van de partij. De een hield zich bezig met het maken van gemengde boeketjes uit de nieuwe pluktuin en de ander met de verkoop van de bloemen.

 Op het veld stonden meer dan 500 verschillende gladiolen! Een deel daarvan wachtte op bezoekers die naar hartelust de kleuren van hun voorkeur mochten kiezen en afsnijden.

Als alle jaren was ook dochter Judith weer van de partij. Zij moet na zo'n nacht wel dromen van gladiolen die zij afsneed. Kruiwagens vol werden door haar aangevoerd naar het verkooppleintje.

Hoewel het helaas een druilerige grijze dag was en het bezoek minder dan we gewend waren, liep het toch gestaag door en de dames van de zaterdag (Dorine, Coby, Marjolein, Corry K, Aartje, en Wietske die echt altijd van de partij is) werden toch heel wat bossen gebundeld en verkocht. De kraam fungeerde ook als EHBO-post want ondanks het waarschuwen voor de zeer scherpe mesjes, kwamen sommigen met bebloede vingers terug uit het veld.

Op de kraam stond een vaas met bijzondere bloemen. De Gloriosa uit de tuin van Hermien geplukt, had veel bekijks en ook de twee Gembersoorten met totaal verschillende bloemen werden bewonderd en geprezen. 

 
De meeste mensen hadden deze Gember nog nooit gezien. En oh wat geurde die heerlijk!

In de theetuin bleef het een groot deel van de dag te stil, maar ja, wie heeft er zin in als het weer niet meedoet. Aan Christine lag het niet, die had zich weer enorm uitgesloofd om haar catering tentje te vullen met allerlei lekkers. En daar de klanten wegbleven, profiteerden de Joffers daarvan want ze mochten alles proeven van Christien: 3 zoete baksels, belegde broodjes, warme soep, salade, heerlijke in een wrap verstopte lekkernij. Wij kunnen ons onze club niet eens meer voorstellen zonder de verrukkelijkheden van onze onvolprezen topkok!

Hoewel het toevallig het landelijk weekend voor de vlindertelling was, waren er nauwelijks vlinders te vinden, zelfs niet in de bloementuin van Hermien. De fotograaf zag twee Witjes vliegen en een enkele Citroenvlinder. Nee, voor de vlinders is 2016 een troosteloos jaar helaas.

In de warme plantenkas had zich een groot aantal nachtvlinders verzameld, luisterend naar de naam Gammavlinder. Genoemd naar het gammateken op hun vleugels.

Hopelijk wordt het a.s. zondag mooier weer, het is ons wel toegezegd maar met die voorspellingen weet je het maar nooit. Dus succes gewenst aan Ineke, Lumine, Willie, Rita, Ada J., Hendrikje en wie misschien nog meer komt assisteren.Geen opmerkingen:

Een reactie posten