Plantenruil mei 2018


 Mei is de tijd voor onze jaarlijkse plantenruil. Het was een heerlijk warme voorjaarsdag dus het kwam mooi uit dat we op een schaduwplek in Marina's tuin ons "opnoemrondje" konden doen. Voor het zover was, begon Marina een uitgebreid verhaal over haar mooie tuin te vertellen. Over de bijzondere bomen die er recent geplant waren, over de vijver die aangepast werd met een randje voor de nieuwe robotmaaier die manlief zou demonstreren (waar het helaas niet van kwam) enzovoort.
 
Onder het genot van een kopje thee en lekkers van de "bakploeg", zaten de dames als altijd weer gezellig met elkaar te babbelen, nieuwtjes uit te wisselen en alzo meer.

 Irene en Eva waren er ook bij. We waren blij dat Eva na een behoorlijk ingrijpende revisie weer letterlijk en figuurlijk op eigen benen stond en tevreden door haar heerlijke tuin kan wandelen.

 Deze meimaand bleek de warmste sinds 1901 te worden en Joop had weer volop gelegenheid zich in een van haar vele vrolijke "lappen" te hullen. Zo noemt ze zelf haar collectie omslagdoeken.

 Joke heeft nu ook een moderne telefoon en schiet daarmee het ene plaatje na het andere dat ze enthousiast deelt met - ditmaal - Rita. Joke houdt er hele verhalen bij.......

 Onze secretaris Christine neemt ditmaal de honneurs waar voor onze afwezige voorzitster en doet dat met verve en humor.

Nadat dan eindelijk iedereen heeft opgenoemd wat ze heeft meegenomen, of nog in haar tuin heeft staan en aanbiedt, gaan de dames los op de bakken met planten. Blijf je te lang met elkaar staan praten dan ben je de klos en is alles verdwenen als je meldt voor een paarse huppeldepup of een leuk streptococcengrasje. Jammer, dat is dan "vette pech".


Geen opmerkingen:

Een reactie posten