Nieuwjaarsbijeenkomst 2020

Op 8 januari opende onze voorzitster Hester het 31ste jaar van onzet tuinclub met een jaarvergadering annex nieuwjaarsthee. Wij houden ervan het nuttige met het aangename te verenigen. Hester opende deze eerste bijeenkomst zoals altijd met een mooi tuingedicht, waarna ze later overging op de reguliere agendapunten.

Vervolgens behandelde penningmeester Fenny haar cijfers en gaf waar nodig toelichting. De administratie is bij haar in uitstekende handen, daarvan getuigen haar keurige verslagen alsook de leden van de kascommissie.

Fenny wees op een klein gat in de begroting: sinds ons 30-jarig jubileum hebben wij drie Joffers in ons midden die tot ereleden benoemd werden en voor de rest van hun joffertijd vrijgesteld zijn van het betalen van contributie. De blijdschap hierover bij een van hen was groot, terwijl haar buurvrouw van al die uitbundigheid het hare leek te denken.....

Onze secretaris die niet van wijken weet (grapje natuurlijk) pakte de zaken handig aan en begon meteen op haar laptop de notulen te schrijven. Slim en efficient.

De dames hadden de verslagen keurig uitgeprint en volgden de zaken nauwkeurig. Er viel nauwelijks iets op aan te merken want er was uitstekend werk verricht door onze bestuursleden die ook in het afgelopen jaar hun uiterste best gedaan hadden 2019 tot een echt jubileumjaar te maken. Nogmaals hulde daarvoor!

Tja, en dit hoort er altijd bij, wij kunnen niet zonder lekkers, en dan het liefst in de samenstelling "iets zoet" voor de pauze en "iets hartigs" erna. Zoals vaker al gezegd: tuinjuffers zijn bijna zonder uitzondering uitstekende baksters.

Natuurlijk moest er een toast worden uitgebracht op het nieuwe jaar dat hopelijk goed zal verlopen al krijgen veel van onze Joffers meer en meer te maken met tegenslag. Tja, de jaren gaan tellen en dat hoort er onvermijdelijk bij.


Wij verwelkomen dan ook net nieuwe jaar en hopen dat we het weer fijn en gezellig met elkaar zullen hebben, mooie tuinen zullen kunnen bezichtigen en weer nieuwe activiteiten zullen kunnen ontplooien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten