De Wilde Weelde van Aad

Heerlijk! Eindelijk weer een leuke tuinclubactiviteit. Adriana nodigde ons per mail uit om haar Wilde Weelde te bezoeken. We waren op maandag en dinsdag welkom;  Een vijftal dames was de tweede ochtend op komen dagen. Nou, daar hadden we geen spijt van!


Aad heette ons al bij de ingang van de tuin welkom en we begonnen meteen al rond te neuzen tussen allerlei mooie planten die er stonden. Deze mooie roze Papavers waren echte blikvangers.


De doorkijkjes vanuit de tuin waren imponerend, wat heerlijk om zo omringd te worden door groen, groen en nog eens groen! 


De bloemenwei stond er vrolijk en fruitig bij, dit was het elfde jaar dat die zich ontwikkelen mocht en steeds meer planten zijn er in die tijd verschenen. Rolklaver en Zandblauwtjes waren nog bescheiden nieuwkomers maar geweldig dat die zich ook al lieten zien.



Aad stelde voor toch eerst maar even koffie (met warme melk!) te drinken, dat was een uitstekend idee en weer een gelegenheid om wat bij te praten.


Op naar de groentetuin met o.a. pompoenen, courgette en.... aardperen. Die hebben loof dat meer dan manshoog opgroeit en de peren, die gegeten worden als aardappels, zitten ondergronds.


Voor de natuurhebber was het genieten  in de bloemenwei, in feite een klein natuurgebiedje. De wuivende grassen, de vele vlinders die zich ophielden in en op de bloeiende wilde planten, zoals hier het Bruin zandoogje, heerlijk.


Het Slangenkruid is een mooie eye catcher, twee van de Joffers wilden wel graag wat zaad als dat rijp is geworden.


Voor de fotograaf was dit een soort die ze nog niet eerder gezien had: het Staartblauwtje. Aan het eind van de achtervleugels zitten twee minuscule "staartjes". Gefeliciteerd Adriana, dat je deze schoonheid in je bloemenweelde hebt gekregen. (Alhoewel....., voortschrijdend inzicht wijst uit dat dit geen Staartblauwtje maar een Eikenpage was.)


Aad demonstreert enthousiast hoe op een ingenieuze manier hout gekloofd kan worden op dit prachtige hulpmiddel waar het stukje stam aan de onderkant splijt als je er een fikse klap op geeft. 


Op het Knoopkruid waren meerdere exemplaren van de Sint Jansvlinder te zien. Een klein maar o zo fijn vlindertje.


En op het Sint Janskruid zat het Groot dikkopje, ook met vele aanwezig op de planten. Spekkie voor het bekkie van Tineke!


 Over het hekkje (sorry: tuinelement.....) groeiden bramen en een rubus Tayberry. De vruchten van de laatste - een kruising tussen braam en framboos) waren supergroot en even zo heerlijk.


Wat moet het heerlijk zijn om na het ontwaken in de ochtend allereerst een rondwandeling te maken door al dit fraais! En dat is precies wat Adriana doet.


En zo vloog de tijd voorbij en bleven we veel langer dan bedoeld in de Wilde Weelde van Adriana. We waren het er allemaal over eens: wat was het fijn elkaar weer eens te zien na al die Coronaweken, en wat zou het fijn zijn als we nu de draad weer zouden kunnen oppakken.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten