Verspenen en verdelen


Het was 10 maart, de zon scheen en in het kader van ons jubileum zouden we geen platenruil houden maar onze zaaisels verspenen en verdelen in de kas van Hermien.


Wij luisterden braaf naar Christine die ons uitlegde wat de bedoeling was. Ze had thuis weer een ontzettend lekkere chocoladetractatie voor ons gemaakt. Het bleek dat Ge honderden tomatenplantjes had gezaaid (zo leek het althans), allemaal verschillende rassen, en dat ze die met Fenny verspeend had waarna ze nu voor de Joffers keurig in potjes stonden, voorzien van naametiketjes. Wat een werk!! Hermien had een overvloed van Ipomea's gezaaid in lichtblauw en rood. Sommige dames die niet gezaaid hadden, brachten stekken mee uit hun tuinen. Er viel dus heel veel uit te ruilen en te verdelen.


Maar eerst werd er thee gedronken. Hierna....... houdt het fotoverslag op..... Wat is er aan de hand!
De "huisfotograaf", die de camera gewoon om haar schouder had gehangen, is zo totaal opgegaan in het volgende gebeuren dat ze vergat dat ze ook nog foto's moest maken in plaats van rondneuzen en uitzoeken wat ze mee wilde nemen van al dit fraais. En die omissie was betreurenswaardig want buiten op het erf leek het wel een klein tuincentrum, of een plantenmarkt met al die dozen groen en al die "klanten" die er omheen zwermden als bijen op een wilde plantenwei.
Mea culpa, het zal nooit meer gebeuren!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten