De zinderende tuin van Hermien



Op 5 augustus, een behoorlijk warme dag gingen wij kijken naar de tuin en het gladiolenveld van Hermien. Beide lagen de puffen in de zinderende hitte en de enorme droogte.


Natuurlijk werd eerst vol bewondering gekeken naar Hermiens nieuwste project: haar splinternieuwe rotstuin. Je hoorde de Joffers fluisteren "... en ze heeft het al zo druk....". Maar Hermien is er zeer gelukkig mee en heeft al hard gewerkt om het nieuwe ontwerp aan te kleden met leuke kleine plantjes. Vooral vetplantjes moeten het hier gaan doen. En liefst van over de hele wereld. Daar heeft ze zo haar wegen voor. Het wordt vast heel mooi allemaal.


Het weer van de afgelopen week heeft ook vat gekregen op Hermiens tuin, het is bijna een niet te geloven verschil met een paar weken terug toen alles er nog fleurig en fris bij stond. Maar dat is in al onze tuinen het geval, of niet soms?


Ach, wat waren de vele aanwezige Joffers toch blij elkaar weer eens te zien!


De dames genoten vooral van de fraaie bloemen in de zaaituin. Heerlijk zoiets bij huis te hebben en er volop te kunnen plukken. Maar Hermien plukt nooit bosjes blommen voor in de huiskamer, ze leeft buiten tussen al het fraais, dag in dag uit!


Kattenstaart (of hoe het ook mag heten) , Zinnea, Orlaya, kleuren en vormen te over.


Mooi hè, al die heerlijke kleuren! De Zinnea's zijn echte blikvangers.


Willy kon er niet genoeg van krijgen.....


Na een uiteenzetting door Hermien mochten eindelijk de Joffers "los" en doken ze gewapend met scherpe mesjes het gladiolenveld in om bloemen te snijden. Nooit eerder in augustus waren de gladiolen zo ver in ontwikkeling. Je kon je bijna niet voorstellen dat er genoeg waren voor de verkoop van komend weekend. Maar wie weet wat de hittegolf die voor ons ligt, nog voor elkaar kan krijgen.


Tevreden ging ieder weer huiswaarts met een mooie bos gladiolen, naar eigen voorkeur en smaak samengesteld. Het was weer een leuke ochtend!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten