Bloembollen pellen

Hoewel geen officiële tuinclubactiviteit, maar meer een kwestie van hulpverlening, ging een aantal Groene joffers helpen de gladiolenbollen van Hermien te pellen. Die moesten de grond weer in voor een nieuw seizoen en het is al eind april.


Bakken vol bollen die de mooiste blommen in zich verborgen hielden worden door de dames van hun overtollig geworden rokken ontdaan. Zo te zien een serieuze bezigheid!


Ha, Eva is ook weer van de partij. Altijd geïnteresseerd in wat we met z'n allen doen en altijd "in" voor de gezelligheid die daarmee gepaard gaat.


Ineke, Corry en Hendrikje vertegenwoordigen de Dierense jofferpopulatie en waren eveneens naar Laag-Soeren gekomen om hun steentje bij te dragen.


Hermien (niemand wist dat ze jarig was...) toont zich zeer ingenomen met alle hulp. Maar ze weet heel goed de dames in het gareel te houden: niet te veel onderling gebabbel maar stevig doorwerken, dat scheelt haar veel werk. Als het toch wat uit de hand dreigt te lopen, slaat Hermien met haar vuist op de container. Maar het kan natuurlijk ook bedoeld zijn om een sein te geven voor het element "thee en taart", want dat hoort gewoon bij de tuinclub.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten