De Bollenmand

Eind november, het is een kletsnatte en koude dag. Op deze dag gaan de Joffers in de kas bij Hermien een bollenmand maken.


De Joffers moesten een mand meebrengen en voor de rest zou gezorgd worden. Nou, dat bleek! Een hele rij dozen met leuke en bijzondere bollen en bolletjes stond op hen te wachten. 


Met dikke truien en jassen aan haalden de Joffers telkens een laagje aarde en vervolgens gingen er weer andere bolletjes in. Alle bollen lagen op volgorde en zo moesten ze ook gepoot worden.


Diverse soorten narcissen, kleine botanische tulpjes, irissoorten en verschillende crocussen, anemonen, aconietjes, alles werd zorgvuldig opgepot in de diverse manden.

Bijna alle Joffers waren aanwezig dus kunnen we stellen dat dit wederom een zeer geslaagd evenement was van onze onvolprezen tuinclub!


Er waren zelfs dames die behalve een eigen schepje ook handschoentjes hadden meegenomen.

Natuurlijk was er weer allerlei lekkers, ditmaal gebakken of meegebracht door "groepje 1 en groepje 2". Met als toegift een heerlijke kop tomaten- of pompoensoep. Als altijd weer zo lekker dat de recepten 's avonds alweer bij de Joffers in de mailbox lagen.


Als kippen in een overvolle biostal wrongen de dames hun zich langs elkaar heen om bij de kruiwagens of de bollen te komen. Maar het lukte, ieder kreeg het deel dat haar was toebedeeld.

Alzo werd laagje voor laagje opgebouwd. Sommigen konen zich niet voorstellen dat de narcissen op de bodem van de mand het ooit voor elkaar zouden krijgen hun neuzen boven het maaiveld te steken. In de lente van 2016 zullen wij het wonder aanschouwen van een fantastische, kleurrijke opvolging van de mooiste bolletjes. Wel oppassen dat de boel niet "verzuipt" want tijdens het komende voorjaar zullen we een kletsnatte lente gaan beleven als gevolg van de heersende El Nino.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten