Vriendschapsoogstfeest bij Hermien


Op 3 september 2015 werd het idee van Hermien uitgevoerd: een vriendschapsoogstfeest waarmee uitdrukking gegeven zou worden aan de mooie eigenschappen van onze tuinclub. Hermien, Coby en Tineke probeerden in de kas een fijn sfeertje te maken door de tafels gezellig te dekken, lichtjes neer te zetten en vooral ook heel veel bossen gladiolen. Toen was het wachten op de Joffers.

Er was gevraagd wie iets wilde koken, bakken of stoven en daaraan gaven nogal wat Joffers gehoor. Er kwam van alles op de "happentafel" te staan: stokbrood met kaas, quiches, salades, frittata's, lekkere smeersels en prutjes, en een lekkere uien-ansjovisbaksel. Hulde aan de Joffers Wietske, Coby, Aad, Rita, Tienke, Mariette, Eva, Christine, Marina en Lumine

We begonnen met een heerlijk koud tomatensoepje van Dorine dat goed in de smaak viel, en eindigden met een volkstuinfruitfeesttoetje van Tineke.

 Smikkelen en onderwijl gezellig kouten is onze dames wel toevertrouwd.

 Dergelijke bijeenkomsten van onze tuinclub zijn altijd uiterst geanimeerd en iedereen had het naar de zin. Jammer dat er enige Joffers eerder moesten vertrekken om te gaan galmen in hun koor of de strijd aan te gaan op de bridgeclub. Maar zoiets is helaas niet te vermijden.

Tot besluit verraste Hermien ons met een aanlokkelijk bollenpakket! Slim als Hermien was, maakte ze handig gebruik van de aanwezigheid van Romke die daar een mooi verhaal aan vast kon knopen en de dames nuttige plantinstructies gaf. Jammer dat de pas uitverkoren Nationale Vierdaagse Gladiool van Hermien niet prominent aan bod kwam! Er stond een groot boeket te wachten om bewonderd te worden, maar misschien is dat ook wel gebeurd en is dat de fotograaf ontgaan.....!
Al met al kunnen we terugzien op een geslaagde viering van het ten einde lopende zomerseizoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten