Bottoms up !

Het leek me en toepasselijke titel: bottoms up ! Het is een wat vrijmoedige interpretatie van wat de Britten ermee bedoelen, maar ach, wat maakt het uit! "Staat mijn achterkant" er mooi op, roept Lumine die altijd goed oplet dat ze elegant gefotografeerd wordt.... Ja hoor meid, riep de fotograaf, hij mag er wezen hoor!

En kijk onze Christine eens, nog zo soepel als een jonge meid staat ze het onrkuid uit te trekken. Wel met handschoentjes aan want straks moet ze voor ons gaan koken....

Mariette heeft zich ontfermd over het achterste deel van de tuin en heeft de gieter erbij genomen want de bodem is werkelijk kurkdroog en snakt naar regen.

 En kijk Nanny nou toch eens staan: ze kan zich bijna dubbelvouwen! Maar ja, ze is ook een van de jongere tuinvrouwen. Vroeger kon de rest dit ook nog.

Coby kan ook nog goed bukken, Willy zakt liever door de knietjes. Ja, want dat kunnen de meeste tuinvrouwen niet meer! De stijfheid in de scharnieren, de nieuwe heupjes en knietjes komen met de jaren. En een aantal van ons heeft al wat gereviseerde onderdelen. Maar geen probleem, we gaan vrolijk door met onze tuinhobby.

In de werkpauze krijgen de Joffers thee en koffie geserveerd. Met natuurlijk het onvermijdelijke lekkers: een fruitige taart van Christine en een wolkencake van Ge. Een deel van de Joffers kon het niet laten en snoepten van allebei een stuk. Coby: ik wil er ook twee hoor!

 Hermien heeft een heerlijke tuin en een grote Esdoorn om lekker onder te zitten. Wat een bof dat het zo'n mooie dag was. Daar moet je in dit wisselvallige seizoen mazzel mee hebben.

Hermien had veel vertouwen in de tuinvrouwen en was zeer ingenomen met al die hulp. Van tijd tot tijd moest ze even komen kijken wat Christine of Henny met bepaalde planten aanmoesten. Want overal kwamen we verdrogende planten in potjes tegen die her en der tussen de de broeders en zusters in de bodem gezet waren. Hermien vindt alles zo mooi...., en ze koopt zoveel van die hebbedingetjes....., en die staan zo lang te zieltogen in hun potjes......, maar ze heeft het zo druk....!

Hier zit Rita als wiedende blom tussen de bloemen. Op een krukje! Ze kunnen me wat, denkt ze, ik ga er mooi bij zitten. Gelijk heb je Rita!

Onze Eva is ook present. Zij en Henny zijn in leeftijd de kroonjuwelen van onze club en wij vinden het hartstikke gezellig dat ze altijd hun partijtje meeblazen. Hier staat Eva met waar engelen geduld, als was zij een garnalenpelster, elk stekje van de Freckles viooltjes uit het Zevenblad te peuteren.

Dit was even een genant momentje hoor!! Lumine kon zich niet inhouden bij het aanzien van het geploeter met de klimroos en bemoeide zich er mee met de beste bedoelingen. Maar toen werd Mariette toch nijdig!! Sta ik me daar drie slagen in het rond te worstelen met die prikkende rozen, het zweet druipt me van het lijf, en dan kom jij even zeggen dat ik het verkeerd doe?! Hermien deed net of ze het niet hoorde, ze houdt niet van zulk gekijf.....(Natuurlijk is dit een grapje!!)

Tegen het eind van de middag zag de mooie tuin van Hermien er weer onberispelijk uit. Terwijl de tuindames zaten uit te puffen onder de Esdoorn, stond Christine al in de keuken achter de potten en de pannen. En kijk toch eens wat ze ons weer voorschotelde:

Een voorafje om je vingers bij af te likken. Gelukkig krijgen we altijd haar recepten toegestuurd naderhand, zodat we onze gasten in eigen huis ook zoiets moois en lekkers kunnen voorzetten. En zo profiteren we dubbel van onze persoonlijke en fantasievolle kokkin.

Warme krieltjes, malse asperges met een heerlijke saus, gekookt eitje erbij en smikkelen maar. Glaasje wijn erbij en iedereen was tevreden. En oh, wat was er veel...., heerlijk hoor.

 Maar wat deed Lumine? En hoe typerend weer! Terwijl de overige Joffers braaf zaten te wachten op de maaltijd, rende Lumine snel naar huis en trok fluks een mooi aquagroen vestje aan, hing een aquagroene ketting om haar hals en ging demonstratief naast Nanny staan: nou, wie is de mooiste? Misschien moet het bestuur toch eens een gesprekje met haar hebben.....
Voor het overige was het een heel gezellig en nuttige activiteit, zoals altijd bij de Groene Joffers.
En.... dit verslag dient natuurlijk gelezen te worden met de nodige korrels zout!!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten