2019 - Koken met Christine


Ook dit jaar begint weer met het kookfestijn in Eerbeek en zoals altijd trekt onze Christine de kar Hier vertelt ze dat we ditmaal gerechten  uit de Japanse keuken gaan maken.
O jee, denken de joffers die niet van vis houden, dat wordt dus niks vanavond.....

Maar dat valt honderd procent mee, Christine had een boekwerkje vol recepten samengesteld en in haar eigen thuisrestaurantje had ze al heerlijke "neutrale" sushi's gemaakt en andere lekker dingetjes. Natuurlijk ook weer een heel lekker drankje als intro.


En daarna gaat het gezelschap dan aan de slag. Ieder kookduo of -trio heeft een recept en een doos met de benodigde ingrediĆ«nten gekregen.  Tja, en dan kan er niets meer misgaan.
Hendrikje en Tienke gaan ervoor, net als de andere joffers.


Een tomatensalade was snel gemaakt en zag er al vast veelbelovend uit!
 

De ingrediƫnten voor het hoofdgerecht "sobanoedels met groente" zijn gesneden en kunnen bijna de pan in maar Lumine verzekert zich er nog even van dat ze alles volgens de letter van het recept gedaan heeft. De noedels staan al in het water met de groene thee te koken, daar worden ze mooi lichtgroen van.

Nou ja, Marina toch!! In een hoekje van de keuken staat ze stiekem de garde en lepel af te likken van het dessert dat ze moet maken....


Wietske houdt zich bezig het het voorafje en vraagt zich af of Tineke nou wel genoeg zout heeft gedaan in het water waar de peren liggen, ze smaken namelijk helemaal niet zout. Maar Wietske, dat kan toch ook niet na slechts tien minuutjes?
Met haar fantastische koksmesje van De Ossekop uit Bolsward heeft ze de komkommer in dunne plakjes gesneden en die moeten nu worden gedroogd.

Ditmaal worden de gerechten keurig opgediend door behulpzame joffers. Nicolien serveert hier een heerlijke "Tori teriyaki". Die valt bij iedereen zeer in de smaak. Fijn dat we de recepten op papier weer mee naar huis krijgen! Dat heeft Christine er ook nog even bij gedaan, wat een duizendpoot!


In de keuken staat weliswaar een afwasmachine maar Fenny concludeert dat het een beetje onzinnig is om dan anderhalf uur te moeten wachten tot die is uitgewassen. Daarom maakt ze een bak met sop en begint kopjes en bestek te kuisen. Al snel rukken er hulptroepen aan. Al blijven er ook nog wat joffers zich liever bezighouden met gezellige kouterijen....
Het was weer een gezellige boel met al die dames en we hebben lekker gegeten. Dank namens allen aan Christine die weer een topprestatie geleverd heeft! En het was ook leuk elkaar weer even te zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten