De Bollenmand in 2016


Wegens enorm succes geprolongeerd: het Bollenmandgebeuren! Vorig jaar herfst hadden de dames van de tuinclub al een fortuin aan bijzondere en prachtige bloembollen mogen poten in hun mandjes en daaraan veel plezier beleefd. Maar Hermien had er vast geen fiducie in dat de mand na de bloei goed verzorgd zou worden ........., dus bood zij opnieuw gelegenheid de manden te vullen met leuke bollen en bolletjes. Daar werd heel dankbaar gebruik van gemaakt, sommige Joffers wilden zelfs meerdere manden.


Natuurlijk werd er vooraf uitgebreid gekout, de dames hebben altijd veel te vertellen en zijn daarom blij als de club weer eens bijeen komt.


Lumine wilde geen mand maar dat had ze niet laten weten, sneaky liep ze daarom langs alle bollen om die soort voor soort in meegebrachte plastic zakjes te stoppen om thuis in haar mooie tuin onder de grond te stoppen! Ondertussen maakte zij deze serie foto's voor ons album. Ze leefde zich tevens uit op de enorme pompoenen van Hermien, hier is daar een voorbeeld van. Wie een afdruk wil voor aan de muur, kan zich bij haar vervoegen.


Toen de tuindames de instructies hadden aangehoord, gingen ze welgemoed aan de slag. Gelukkig was het dankzij het schijnende zonnetje lekker warm in de kas.


Kijk nou toch weer eens hoe er begerig en wellustig gegraaid wordt, ze lijken elkaar de bollen uit de handen te grissen...... Onze voorzitster ziet het allemaal aan en wacht geduldig op haar beurt.


Sommige dames zijn zuinig op hun handjes en willen er met de Kerst spic en span uitzien. Dat duurt nog wel even, maar toch....!


Onze Johanna heeft altijd handen als een polderwerker maar dat is geen wonder als je weet dat ze dagelijks nog altijd op haar kop in de tuin staat en aan het wroeten is tijdens haar nimmer eindigende ruzie met het Zevenblad. Aad spreekt Johanna moed in: meid, je smeert er gewoon een laagje nagellak op en dan ziet niemand het! Slim idee, denken Fenny en Irene, gaan wij ook doen.


Tineke heeft een hengselmandje meegenomen, vindt ze leuker voor op de tuintafel in het voorjaar. Omdat Lumine vandaag de fotograaf was, kon ze lekker haar gang gaan.
Rest nog vermeld te worden dat Christine weer lekkere soepen en hapjes gemaakt had en dat was een heerlijke verrassing waarmee de middag beƫindigd werd. Iedereen ging blij naar huis.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten