Jubileumfeest 2014

Op zaterdag 18 oktober 2014 vierden wij ons 25-jarig jubileum in de aangename ambiance van De Vrolijke Frans in Brummen.


Het was een onwaarschijnlijk mooie dag, de mooist 18e oktober sinds de waarnemingen.

Op het buitenterras en in het najaarszonnetje was er gelegenheid koffie of thee te drinken en wat met elkander te kouten.


Dat was de Joffers wel toevertouwd, die hebben elkander altijd wat te vertellen.


De feestcommissie bestond dit keer uit Mariette, Nanny, Rita en Dorine.

Mariette opende het feest met een mooie toespraak waarin ze stelde dat wij in die 25 jaren niet alleen een tuinclub waren geweest maar ook een vriendenclub waren geworden. Natuurlijk vind je niet iedereen even aardig, aldus Mariette (en iedereen ging bij haarzelf te rade.....), maar ze wist zeker dat wij elkaar op allerlei momenten door de tijd steun aan elkaar hadden gehad. Een "warme club" zogezeid......

Inmiddels was ook de Koningin-Moeder  van de tuinclub met haar nieuwe knie op het feest gearriveerd, begeleid door haar persoonlijke adjudant Maartje.

Zij werd hartelijk verwelkomd na haar terugkeer in de bijenkast, hartelijk toegesproken en geknuffeld, hetgeen door haar hogelijk werd gewaardeerd.

Joop had zich uitgedost in een nieuw ontwerp paars kostuum en zelfs haar nagels waren nu ook paars. Een vrouw van deze tijd dus!

Ondertussen werden de inzendingen voor de pompoenenwedstrijd gefotografeerd. Het was een verrassende verzameling van producten.

Echte zelf gekweekte pompoenen, stiekem in de winkel gekochte pompoenen, een pompoenbrood, pompoenrecepten en - verhalen, en pompoengedichten die tijdens het festijn voorgedragen werden waarbij Corry het presteerde om ongegeneerd de haar gegeven pompoenpit in de aanbieding te doen..

De creatieviteit van de Joffers is wereldberoemd en reikt tot over de grenzen. Christine had zelfs een pompoenschilderij gemaakt.

Mariettes kunstwerk. Effectief en snel klaar....

De inzending van Coby mocht niet meedoen in de wedstrijd, zij had een prachtig beest gemaakt dat echter niet aan de eisen voldeed omdat het geen pompoen maar een kalebas was.....

Natuurlijk was er een prachtig jubileumlied gemaakt, en wel door Joop. Gezamenlijk werd het gekweeld terwijl Coen Janssen geduldig luisterde en toekeek.

De fameuze kweker, bekend om zijn mooie planten onderhield ons onderhoudend met een amusant verhaal dat uit de losse pols en met groot gemak verteld werd.

Ondertussen vlogen de heleniums en de persicaria's in alle geel- en rozetinten ons om de oren.....

Oh hemel, enige Joffers beginnen al aan de alcohol, de middag is pas halverwege op gang. Dat gaat me wat worden!

De lezing van Coen werd enigszins abrupt onderbroken vanwege het strakke tijdschema dat niet in de soep mocht lopen. Sommigen vonden dat jammer.

Maar er was alweer een mooie pleister op de wonde in de vorm van planten die de kweker had meegenomen. En daarop komen de Joffers altijd begerig af als vliegen op de bekende hoop ongerief.

Toen was het tijd voor de prijsuitreiking. Rita bleek tot haar verbazing de eerste prijs gewonnen te hebben. Haar pompoenwrochtsel verschilde nauwelijks van dat van Dorine, een gedeelde prijs zou dan ook op zijn plaats zijn geweest. Toch?


De winnaar!

De opdracht van de feestcommissie was je in je mooiste bloemenjurk te hijsen. En hier was Ada  de winnaar met haar spannende rok vol blommen, vlinders en paradijsvogels.

 
Fennie had een selectie samengesteld van foto's uit het verleden die in Powerpointversie werden vertoond. Voor wie ze nog eens wil terugzien, biedt het fotoalbum op onze website een gelegenheid.


Met een heerlijk dinerbuffet kwam er een einde aan een geslaagd, gezellig en mooi feest waar hij ons jubileum met verve gevierd hebben.  De Joffers gingen naar huis met een tevreden gevoel en een verjaarskalender met tuinclubfoto's, gemaakt door Nanny,  als kadootje. Het gefluisterde verhaal ging bij dit laatste dat sommige Joffers hun geboortejaar niet willen prijsgeven en dat ieder dus zelf e.e.a. mag invullen......

Via de link (kopieren en in je browser plakken) zijn nog enige foto's te zien die Maartje maakte, en ook kun je nogmaals luisteren naar ons feestlied:

https://plus.google.com/u/0/photos/102189996107133373802/albums/6072232475972848545?gpinv=AMIXal-ZU71pZVJAd2juyFvD2YujxQ6BAY66WIVx4ZKu5n1RZxutMwVqnwlhRWWIuCQcBeE45RBxhnv9512xUUM6_M5JhXPhycL5t_eYgG9bweDwKZgIFgs&cfem=1&authkey=CPaL2IvEpZrDiAE

Geen opmerkingen:

Een reactie posten