Tuinrondje ad hoc

Na het bezoek van een gasttuinclub op dinsdag 24 juni besloten wij ad hoc om de bezochte tuinen ook te tonen aan de eigen Joffers. Er was immers hard gewerkt en het resultaat mocht er zijn.

Lumine had slechts een kwartier beschikbaar voor de tuinclub want ze zou de volgende dag op vakantie gaan. Dat werd dus een vluggertje.....
 
Vol trots showde Lumine haar bijzondere Thalictrum. Inderdaad, prachtige plant!

Mariette heeft altijd een satanisch plezier in geintjes die de ander over de rooie jagen.
Ze had een dode veldmuis gevonden en kwakte die demonstratief tussen de planten van Lumine die het van afschuw uitgilde: haal hem eruit, haal hem eruit!!!! En een lol dat Mariette had!

Lumines tuin is altijd een plaatje en ze heeft prachtige planten en geweldige combi"s........
Ze was blij dat we na een kwartiertje weer verdwenen want de een gooide een muis in haar planten, de ander vertrapte bijna een mini-hosta en de derde ramde een steen uit haar muurtje.....

Op dus naar de tuin van Hermien waar Mariette en Joop al zaten te wachten. Joop was voor de verandering eens in het roze. Zien jullie hoe slank Mariette is: 15 kg is eraf. Knap hoor!

De avondzon toverde een heel mooi licht in de bloemenborders. Ook op deze lelie.

Hermien had in haar tuin ook stinkende Aronskelken gepoot. Prachtig om te zien maar wat een lucht!
Ze stonden zelfs "ter verwelkoming" langs haar oprit, kun je nagaan......!

Uit nood geboren, volgens Hermien: een verpletterend stuk border vol riddersporen en papavers in diverse kleuren. Er waren knallers bij!

Hermien showt haar nieuw aangelegde perk. Ze had er twee dagen geleden tot 23.15 uur aan gewerkt om al die potplanten eindelijk eens in de grond te zetten. Tja, dat komt ervan!

Dit moet iets heel bijzonders zijn maar de fotograaf weet geen naam meer. Inderdaad een zwierige blom, zal wel een papaversoort zijn maar dan een luxe en frivole  uitvoering!
 
 Tot slot nog haar mooie Lathyrus, ze stonden te glimmen van genoegen in de avondzon.

Ter afsluiting nog even een rondje door de tuin van Ge. De avond begon al duidelijk te vallen en voor goede foto's werd het bijna te laat.

De Teunisbloemen ondersteepten het vallen van de avond, ze gaan open waar je bijstaat.

Knotsen van bloemen in de Brugmansia, echt spectaculair hoor.
Op het gezellige terras van Ge dronken we samen nog een heerlijk sapje en werden ook nog verwend met een vurrukkulluk zalmprutje op toast. Toen we allemaal bibberden van de avondkou besloten we het festijn maar te beeindigen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten