Herfst/Winterkrans november 217

 Op 24 november waren wij welkom in de kas van Hermien, voor het maken van een krans, onder leiding van de  zeer deskundige Greet. "Happening met lunch", stond in de uitnodiging.


Er is geen happening bij onze tuinclub of er komen lekkere hapjes aan te pas. Zo werden de Joffers ditmaal verwend met heerlijke ananassoep van Ada en lekkere broodjes van Christine.


Greet begon met het demonstreren van hoe je moet beginnen aan zo'n krans: pak hem compleet in het groen, maak hem evenwichtig en gebruik veel klimop. Trek vooral het ijzerdraad flink aan!


Ook demonstreerde ze waar je op moest letten, hoe je accenten in drievoud kon leggen en dat het allemaal schuin moest worden ingestoken.


De dames gingen vrouwmoedig aan de slag. Voor een aantal van hen was dit de eerste keer dat ze aan een krans begonnen.

Alle begin is moeilijk, zo bleek maar weer maar het beste was: gewoon doorgaan!
Henny zit bedolven achter een hele berg groen, bestaande uit allerlei soorten.  En natuurlijk kon dat nooit allemaal in een kleine krans worden verwerkt......


 Irene keek met een kritische blik naar haar product: "niet gek voor een beginneling", dacht ze. 


Marjan was helemaal verguld met de complimenten die ze kreeg. Ze had zowaar ook al lichtjes verwerkt in haar krans! 


Waarom zou Lumine nu weer zo uitbundig staan te gieren? Ze was helemaal opgelucht dat er deze middag niets was geweest waar de fotograaf haar op had kunnen "pakken".......

 In een krans kun je alles stoppen wat de natuur te bieden heeft. Tineke was op zoek gegaan naar de bolsters van de hazelnoten. Apart toch?


Tineke had ook de zaaddozen van de Valse Christusdoorn verzameld maar kon ze niet meer terug vinden. Niet verder gezocht ook want wat zou je ermee kunnen doen. Maar kijk nou eens, een daarvan duikt op in het werkstuk van Marjolein! Grappig.


Zeg nou zelf: dit is toch een prachtig resultaat van een middagje groen knutselen? Alle Joffers gingen voldaan naar huis na nog een kopje thee met (alweer) iets lekkers erbij genuttigd te hebben. Dit was ons laatste evenement van 2017.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten