Tuinhulp voor Eva

Na twee maanden "uit huis geplaatst te zijn geweest" is Eva tot haar vreugde weer thuis bij haar hubby Hans. Om haar thuiskomst nog wat fijner te maken heeft een aantal Joffers de handen uit de mouwen gestoken om hun tuin wat te kuisen.  Hier zien we onze Lumineke ijverig aan het onkruid trekken. Alhoewel, als je goed naar de foto kijkt, lijkt het of ze schadelijke beestjes dood drukt in een heel klein bakje....

En hier staat Tienke de uitgebloeide bloemen af te knippen en de randjes van het gazon keurig bij te werken. Eva vond het geweldig want de dames werkten in een stevig tempo door.

Hester moest van Marina op zoek naar een snoeischaar. Die dingen zijn ook altijd verdwenen als je ze nodig hebt. Maar gelukkig, ze heeft hem gevonden.

Na een paar uurtjes was de klus geklaard en Eva was helemaal opgetogen en zeer dankbaar voor de inzet van haar mede clubgenoten. Dit zevental was maar een deel van de vele Joffers die zich spontaan hadden opgegeven. Vele handen maakten licht werk (nou ja, het was wel warm en er viel menig zweetdruppeltje van menig voorhoofd) en de rest van de bereidwillige hulpverleners mag dus lekker thuis in eigen tuin blijven prutten.


Hermien, die zelf verhinderd was, had uit haar nieuwe pluktuin een aantal vrolijke zomerboeketjes samengesteld die Eva aan haar hulpjes mocht uitdelen. Zo kwam er weer een einde aan een saamhorige bijeenkomst op een mooie zomerochtend. Dank aan allen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten