Hessenhof: 4 april 2014

Op pad naar kwekerij de Hessenhof: 4 april 2014

Zeventien Joffers gaan naar de Hessenhof in Ede. Ze hebben wel zin in een paar nieuwe exclusieve planten en de Hessenhof is dan the place to be!

 Onze Groene Joffers krijgen een VIP-behandeling: the boss himself vertelt over zijn kwekerij en hoe hier biologisch en mensvriendelijk gewerkt wordt.


 Vervolgens gaan de Joffers op pad; de een met slechts een mandje omdat ze niet zo hebberig zijn, de ander met een grote kar waar heeeeeel veel op kan. Dit zijn de diehards, de echte kenners. Lumine ziet deze blauwe druifjes en deinst achteruit: hemel wat een dikzakken! Ze wil zelf nooit een dikzak worden en planten die erop lijken wil ze ook niet.


Bij de vijver staat een enorme hoeveelheid Kievitsbloemen. Om jaloers op te worden; zoveel zie je er zelfs niet bijeen staan in Hattem waar wij eens met een bootje heen gingen.

 Wow, is dit niet Hondstand? Prachtig hoor!


Deze Lupine wil je toch gewoon hebben? Kijk de druppels op en aan het blad. De bloem die hier zal verschijnen is geel met een zalmkleurig randje.


Tot nu toe beleefden we een lente die wel zomer leek maar daaraan komt nu een eind en we gaan weer terug naar normaal. De beloofde 23 graden komen niet vandaag en het is best een beetje kil. Dus duiken de Joffers in de koek-en-zopietent voor een warme kop koffie.


Hier wordt natuurlijk weer een mop verteld. Dan doen ze altijd, die Joffers. Onze voorzitter vindt dat het niet kan......


O jee...., we krijgen controle. Meneer Hessenhof kijkt boos naar Lumine en vraagt wat ze in dat plastic zakje heeft dat niet is afgerekend. Let op het gezicht van Lumine, ze kan wel door de grond zakken, het is ook altijd hetzelfde met haar! Iedereen zit geschrokken te kijken. (Grapje)


Ach ja, zo gaat het altijd...... elke Joffer bezwijkt wel weer.


Koken met Christine: 31-1-2014
Op de laatste vrijdag in januari gaan de Joffers weer koken met Christine.

 Hendrikje en Ineke zitten te wachten op de dingen die komen gaan en welk gerecht ze klaar moeten maken. Ditmaal wordt het een Surinaamse maaltijd, lekker pittig!

 Keuze is er genoeg: een lekkere salade, vleesgerechten en aan de vegetariers is ook gedacht.

Het was weer een gezellige happening. En nu maar weer wachten wat Christine volgend jaar verzint!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten